Toimipisteet-sivun kautta näet luettelon toimipisteistäsi ja voit lähestyä valvontatietoja ylhäältä alaspäin, maantieteellisesti ja toimipisteittäin.

Toimipisteet näkyvät luettelon lisäksi kartalla. Voit näyttää tai piilottaa kartan tarpeen mukaan. Voit myös laajentaa kartan koko ruudun kokoiseksi tai zoomata karttaa plus- ja miinus-painikkeilla.

Napsauta kartalta tai luettelosta toimipistettä siirtyäksesi toimipisteen tietoihin. Lue lisää toimipisteen tiedoista täältä: Toimipiste

Hakukriteerit

Voit hakea ja suodattaa luettelossa ja kartalla näytettäviä toimipisteitä toimipisteen nimen, toimialueen, osoitteen, postitoimipaikan ja toimipisteen elinkaarivaiheen mukaan. Syötä tai valitse ensin hakukriteerit ja napsauta sitten Hae.

Sarakkeet

Valvontapisteluettelossa on seuraavat sarakkeet:

  • Nimi: Toimipisteen nimi

  • Toimialue: Toimipisteen toimialueen (esim. maakunta tai muu maantieteellinen alue) nimi

  • Hälytyksiä: Toimipisteen sisältämien kuittaamattomien hälytysten määrä

  • Varoituksia: Toimipisteen sisältämien kuittaamattomien varoitusten määrä

  • Tehtäviä: Toimipisteen sisältämien suoritusta odottavien tehtävien määrä

  • Tähtiluokitus: Toimipisteen tähtiluokitus. Lue lisää: LINKKI!

  • Elinkaarivaihe: Toimipisteen elinkaarivaihe.

Voit järjestää toimipisteluettelon eri sarakkeiden mukaan napsauttamalla sarakeotsikkoja. Sarakeotsikon vieressä näkyy nuoli, joka ilmaisee minkä sarakkeen mukaan lista on järjestetty ja mihin suuntaan.

Toimipisteen luominen

Napsauta oikeasta yläkulmasta +Luo toimipiste -painiketta käynnistääksesi uuden toimipisteen luontivelhon, joka kysyy vaiheittain uuden toimipisteen luomista varten tarvittavat tiedot.

Vaihe 1/4: Perustiedot

Ensimmäisessä vaiheessa annat toimipisteen perustiedot, kuten nimen.

Toimipisteen nimi

Toimipisteelle on annettava yksilöivä nimi, jonka enimmäispituus on 50 merkkiä.

Toimialue

Voit antaa toimipisteelle toimialueen, jonka avulla voit suodattaa eri toimialueen toimipisteitä toimialueluetteloon. Kun syötät toimialueen nimeä, ohjelma ehdottaa olemassa olevia toimialueita, joista voit valita tai jatkaa uuden toimialueen syöttämistä. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Toimipisteen tyyppi

Voit antaa toimipisteelle tyyppitiedon, kuten “Ravintola”, “Varasto”, “Tehdas”, “Keittiö” jne. Kun syötät toimipisteen tyyppiä, ohjelma ehdottaa olemassa olevia tyyppejä, joista voit valita tai jatkaa uuden tyyppinimen syöttämistä. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Toiminnan kuvaus

Voit kirjoittaa enintään 5000 merkkiä pitkän kertomuksen tai kuvauksen toimipisteen toiminnasta. Tämä kuvaus, kuten muutkin toimipisteen tiedot, tulevat osaksi omavalvontasuunnitelma/HACCP-raporttia.

Syötä vaadittavat tiedot ja napsauta Jatka siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen. Voit peruuttaa toimipisteen luomisen Peruuta tai < Toimipisteet -linkistä.

Vaihe 2/4: Yhteystiedot

Toisessa vaiheessa annat toimipisteen yhteystiedot, kuten osoitteen.

Kohteen osoite

Toimipisteelle on joko syötettävä osoite tai valittava se kartalta osoittamalla. Valitaksesi osoitteen kartalta, napsauta ensin osoitekentän oikeassa reunassa olevaa karttapinniä. Tämä avaa maailman kartan, jota voit suurentaa ja pienentää ja lopuksi osoittaa osoitteen kartalta.

Kun syötät osoitetta osoitekenttään, ohjelma ehdottaa lähinnä vastaavia osoitteita. Voit jatkaa osoitteen kirjoittamista tai valita jonkin ehdotetuista osoitteista.

Jos haluat muokata osoitetietoja yksityiskohtaisesti napsauta ensin Näytä kaikki osoitekentät -linkkiä:

Nyt voit syöttää yksityiskohtaisen osoitteen. Palataksesi takaisin yksinkertaiseen osoitemuotoon, napsauta Näytä yksinkertainen osoitekenttä -linkkiä.

Aikavyöhyke

Valitse pudotusvalikosta millä aikavyöhykkeellä toimipiste sijaitsee. Valittu aikavyöhyke määrittää minkä aikavyöhykkeen mukaan pidempiaikaiset tilastotiedot (kuten vuorokausikeskiarvot) toimipisteen suorituspisteille lasketaan.

Y-tunnus

Voit syöttää toimipisteen Y-tunnuksen. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Vastuuhenkilö

Voit syöttää tähän toimipisteen omavalvonnan tai muun vastuuhenkilön koko nimen. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Sähköpostiosoite

Voit syöttää tähän vastuuhenkilön sähköpostiosoitteen. Enimmäispituus on 254 merkkiä.

Puhelinnumero

Voit syöttää tähän vastuuhenkilön puhelinumeron. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Syötä vaadittavat tiedot ja napsauta Jatka siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen. Voit palata edelliseen vaiheeseen napsauttamalla Edellinen (jo syöttämäsi tiedot säilyvät) tai peruuttaa uuden toimipisteen luomisen < Toimipisteet -linkistä.

Vaihe 3/4: Lisätiedot

Kolmannessa vaiheessa voit antaa valinnaisia lisätietoja, kuten aukioloajat.

Aukioloajat

Voit kirjoittaa toimipisteen aukioloaikatiedot vapaamuotoisesti. Enimmäispituus on 500 merkkiä.

Istumapaikat

Voit kirjoittaa toimipisteen istumapaikkatiedot vapaamuotoisesti. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Kapasiteetti

Voit kirjoittaa toimipisteen kapasiteettitiedot vapaamuotoisesti. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Tuotteiden lukumäärä

Voit kirjoittaa toimipisteen tuotteiden lukumäärätiedot vapaamuotoisesti. Enimmäispituus on 50 merkkiä.

Riskiluokka

Voit syöttää riskiluokkanumeron, valiltä 0 - 20.

Syötä haluamasi valinnaiset tiedot ja napsauta Luo toimipiste siirtyäksesi viimeiseen, neljänteen vaiheeseen. Voit palata edelliseen vaiheeseen napsauttamalla Edellinen (jo syöttämäsi tiedot säilyvät) tai peruuttaa uuden toimipisteen luomisen < Toimipisteet -linkistä.

Vaihe 4/4: Luo ensimmäinen alue

Viimeisessä neljännessä vaiheessa sinun on luotava toimipisteelle ensimmäinen alue.

Toimipisteiden valvontapisteet sijaitsevat nimetyillä alueilla ja sinun on nyt luotava toimipisteelle ensimmäinen nimetty alue.

Alueen nimi

Alueelle on annettava toimipisteen sisällä yksilöllinen nimi, jonka enimmäispituus on 50 merkkiä.

Kuvaus

Voit antaa alueelle myös vapaamuotoisen kuvauksen, jonka enimmäispituus on 500 merkkiä.

Alueen pohjakuva

Alueelle kannattaa, jos mahdollista, ladata myös pohjakuva. Kun alueelle on ladattu pohjakuva, voit merkitä alueen valvontapisteiden sijainnit pohjakuvan päälle. Tämä helpottaa mittauspisteiden löytämistä ja sijaintien hahmottamista. Pohjakuvana voit käyttää lähes mitä tahansa kuvatiedostoa. Voit esimerkiksi ottaa rakennuksen, alueen tai kerroksen pohjapiirustuksesta kuvan mobiililaitteesi kameralla ja ladata valokuvan alueen pohjakuvaksi.

Napsauta Valitse tiedosto -painiketta valitaksesi päätelaitteeltasi pohjakuvatiedoston. Tiedoston valinta riippuu päätelaitteen tyypistä. Kun olet valinnut ja ladannut tiedoston, näkyy pohjakuvan esikatselu ruudulla.

Napsauta lopuksi Lisää uusi alue -painiketta. Voit palata edelliseen vaiheeseen napsauttamalla Edellinen (jo syöttämäsi tiedot säilyvät) tai peruuttaa uuden toimipisteen luomisen < Toimipisteet -linkistä.

Seuraava vaihe: Luo ensimmäinen valvontapiste

Kun uusi toimipiste ja sen ensimmäinen alue on luotu, siirryt toimipisteen Valvontapisteet-välilehdelle, josta voit jatkaa luomalla ensimmäisen valvontapisteen napsauttamalla +Uusi valvontapiste -painiketta. Lue lisää täältä: Toimipiste | Valvontapisteen-luominen